tiistai 10. lokakuuta 2017

Kesätön kesä

Kesän satoa
Kesä, jos sitä nyt tänä vuonna olikaan, meni ihmetellessä rakennusteollisuuden toimitusaikatauluja sekä asiakaspalveluttomuutta pienille yksityisasiakkaille. Saas nähdä tapahtuuko tilaamamme toimitus asennuksineen vielä tämän vuoden puolella, kun toimittaja keikkuu konkurssin partaalla. Asiakkaan informoinnin olisivat voineet kyllä siitäkin huolimatta hoitaa huomattavasti paremmin.
Maanmuokkausaparaatti
Toimituksen viivästelyä ihmetellessämme yritettiin kasvattaa kesäkukkia ja jotain pientä syötävääkin. Kylmät yöt ja viileät päivät viivästyttivät kasvamista reilusti. Omien puuhastelujen ohessa kävimme tutustumassa kuinka omia viljelyksiä kannattaisi tehdä.
Viljelyn ensimmäinen toimenpide on muokata maaperä viljelykuntoiseksi. Satunnainen viljelysalan ympäröivän maan möyhennys pitkin kesää voisi olla ihan hyvä keino pitää myyrät loitolla. Näin joku puutarhuri tarinoi vuosia sitten, liekö totta vaiko tarua.
Täsmälannoitus
Lannoituksen avulla saadaan maaperä otolliseksi kasvien kasvamiselle. Luomulannoitus on sopivassa mittakaavassa ihan hyvä vaihtoehto. Esimerkillisesti eco-Jäbästinen on alusta saakka ymmärtänyt tehdä asiat ulos tilaisuuden tullen, samalla sisähuusien hiekat säästyvät.
Kasvun seuranta
Kasvun lähdettyä vauhtiin on olennaista seurata sen edistymistä sekä mahdollisia tuholaisia. Toisinaan saa tutkia tarkkaan mikä elukka on kyseessä. Kärsään loikkaava heinäsirkka on aina niin yllättävä tuttavuus.
Päivälepo on aina paikallaan
Paras tyyny mutsin käsi on
Töiden lomassa on hyvä pitää taukoja, jotta voi rauhassa pohtia seuraavia toimia sekä syventää näkemisiään. Loppukesästä sitten voikin nauttia oman kasvatuksen tuotoksista. On ne vaan maukaampia kuin kaupan hyllyltä poimitut pikakasvatetut.
Kauden satoa
Ruoan valmistaminen koko perheen voimin on hyvää yhdessä tekemistä. Siinä ohessa tulee pohdittua maailman menoa ja lettutaikinankin struktuuria. Taikinaa voi ja kannattaaa tuunata, jotta siitä tulee erilainen kuin muiden. Monesti ohjeiden seossuhteet ovat omaan makuun oudot, mutta hyvää kannattaa kokeilla eri suhteilla ja aineksilla. Niin myös lettuja.
Apulaiset ja -välineet
Ruokailun jälkeen onkin sitten hyvä hoitaa tiskit. Jossain vaiheessa kateilla oli suuri into vilahtaa tutkimaan astianpesukoneen sisuskaluja heti kun selkänsä käänsi. Onneksi ne kyllästyivät siihen kohtuu nopeasti, alle vuodessa.
Arvioitu valmistumisaika on
Lämpimämpien ja vähäsateisempien kausien aikana katit viettivät aikaa varsin paljon terassilla. Jäbästinen nukkui monet yöt ulkona toisin kuin Piiperö, joka tykkää nukkua kainalossa tai mahan päällä tai jalkojen välissä tai selän takana tai tyynyn vieressä. Siis jossain ihan lähellä.
Jäbästinen

Piiperö
Päivisin Piiperön suosikkipaikka pohtia maailman menoa on säkkituoli. Siinä on lähes poikkeuksetta sopiva kolo tarjolla. Lisäksi sieltä on hyvä pitää vahtia mahdollisien kivojen aktiviteettien varalta, kuten lentävän herkkupalan tai heittoraksun suhteen.
Jaksat sitten vielä leikkiä sen kameran kanssa?

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia! Kyllä on pojalla komea kauluri! :)

    Vastasin sähköpostiinkin, mutta siitä tuli joku virheilmoitus, joten en tiedä pääsikö koskaan perille. Viesti on kuitenkin huomioitu ja arvostettu. :)

    VastaaPoista