perjantai 6. marraskuuta 2015

Jämppu ja komppu

Jämppu - jänöksen ja sompuksen risteymä?
Päiväni ratoksi olin sisäistämässä tekstejä ja hätkädin outoa ilmestystä lepotuolissa - jämppu.
Maailmanensi-ilta piti saada kortille, ei sitä muuten kukaan uskoisi. Skeba kolmantena jalkana hakemaan kameraa, joka tietysti oli jäänyt yläkertaan. Paluumatkan kopinoistani heräsi jäbä, joka kävi myös kurkkaamassa pitkäjalkaihmetystä ja jolkotteli pois sen enempiä ihmettelemättä. Tyypillinen jäbä. Vanhus myös heräsi kopinaani ja köpötteli perässäni alas - suoraan keittiöön niskojaan nakkelemaan, jotta saisi kello 11.28:n seniorimurkinansa, joka on muuten piiperön herkkua kaikkien muiden ohella - yllätys? Kyllä joo ei tasan ole.
Jämppu muistuttaa melko läheisesti piiperöä tai jotain jänisrusakon ja sompun risteymää.
Kerrassaan hämmentävän pitkäkoipinen öttiäinen.

Mikä kuuluu jämpun ruokavalioon? Seniorisafkan lisäksi ainakin punaisten kukkien mesi.
Kadonneiden kukkien mysteeri
Ja erityisen hämmentävä kyky muuntua jalattomaksi joulukaktuksen imppaajaksi. Selvä komppu (kolibrin ja sompun yhdistelmä). Olemmekin ihmetelleet yllättävän pitkään säilyneitä kaktuksen kahta kukkasta. Eipä taida tarvita enää pitkään ihmetellä.
Lähes 176-761
 Mitäpä tuumii vanhuksemme?
Emmää jaksa enää näitä juttuja
Kinkerosta ilmeisesti ratkesi jotain sisältä. Se oli usean päivän ajan kaikkien kattien suosiossa. Sitä purtiin, nuoltiin, puskettiin, halittii, mätkittiin, raahattiin, rökitettiin ja vaikka mitä. Nyt on rauha palannut taas kinkeron eloon, siellä lattialla se saa mököttää päivästä toiseen.