perjantai 11. marraskuuta 2016

Lumistinen

Lumi jäi maahan yllättäen heti ensiyrittämällä. Vaikkakin ennusteissa antinegatiiviset C-asteet ovat vahvasti ehdolla tulevalla viikolla. Aika näyttää muuttuuko maisema perimarraskuiseksi.
Jäbästinen aluksi hieman arkaili lumen kanssa. Olihan se pitkästä aikaa outo elementti ja sitä oli terassilla niiiin vähän.
Alkulumi
Ensimmäinen valkoinen kerros oli varsin märkää mössöä. Ei se Jäbästisen, siis lumistisen, ulkoilua haitannut. Tilanne muuttui merkittävästi, kun avoimelta mereltä työntyi sisämaahan kivasti kosteaa ilmaa, mikä tippui maahan yhä paksummaksi lumikerrokseksi. Samalla lämpötila laski kunnolla pakkaselle, joten siinähän on meidän lumileopardin kaukaisen sukulaisen hyvä temmeltää.
Pienten tassujen töpinää...
Kuvan oikeassa alareunassa näkyvät muutamat jarrutusjäljet ovat äkillisesti syntyneen varpaiden kutiamisreaktion aiheuttaman höhö-kiihdytyksen tuotosta. Jostain syystä nämä erilaiset yleisöön uppoavat höhö-tapahtumat alkavat asettamalla pitkät kainalokarvat tiukasti lumeen kiinni, etuviistoon harottavien etutassujen rumpusoololla, selkäkarvojen nytkähtelyillä ja lähes mielipuolisesti loikkelehtivalla liikkeellelähdöllä.
Kyllä tuollainen tuo kummasti iloa arkiseen aherrukseen.
Aamuauringon ensisäteet
Tänään olikin pitkästä aikaa aurinkoinen päivä. Siitä olikin ilo nauttia. Ei juurikaan tuulta ja niin sininen taivas sekä vielä puhdas lumi.
Sinitaivas
Piiperöhän ei kirsuansa pihalle pistänyt, kun tarjolla oli vihdoinkin takaisin tullut vanha tuttu lepotuoli ja kun aurinkokin loi siihen hennon lämpöisiä säteitänsä.
Piiperö 225 astetta mutkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti