tiistai 14. marraskuuta 2017

Porrasjuoksua

Poikuli luo mielikuvaa portaissa juoksemisesta
Poikuli on varsin ronkeli ruokien suhteen. Kuivamuona, raksut kansan kielellä, eivät maistu edes kostutettuina. Kanankoivista kyllä järsitään nivelet, joten pureminen kyllä onnistuu. Cosman kuivattujen palojen perään kyllä herrakin suostuu juoksahtelemaan. Piiperölle on kautta aikojen ollut iso ilo saada juosta heittoraksujen perään. Välillä se jättää jonkun helpon raksun syömättä ja säntää seuraavan perään. Säästössä olleen/t hoidetaan heittoautomaatin lopetettua toimintansa.

Iltana eräänä kokeilimme kuvata raksujuoksua portaikossa. Kuvaustilannetta olisi pitänyt alustaa paremmin lisäämällä muutamia valoja, jotta kameran salama ei paljastaisi juoksijan ikuista seuralaista. Tämä sessio olikin tällainen amatöörimäistä protoilua, onneksi filmi on halpaa.
Riistapohjainen tyyli
Kanssamme eläneiden somalien perusteella juoksutyyli perustuu perusväriin, ainakin portaikossa. Riistapohjainen lähtee matalana liikkeelle edeten juosten vaihtoaskeltaen. Näin on ollut ja uskomme näin olevan jatkossakin.
Hopean loikkalähtö
Hopea lähtee kuin mummo ruokakomerolta tasaloikalla jatkaen eteenpäin edelleen tasajalkataloikkaamalla. Tilastollinen otanta hopeatavasssa on enemmän kuin yksi, siis kaksi. Riistoilla luku on 3. Juoksutyyli vaikuttaa olennaisesti saatavien kuvien koreografisiin pisteisiin.
Pystyjuoksu
Samalla kun pistetään tassua toisen eteen, lentävää raksua seurataan silmä tarkkana. Raksun yllättäviin pomppuihin ne pystyvät reagoimaan hämmästyttävän nopeasti jopa täydestä vauhdista.
Raksu lähes ulottuvilla
Ylläolevassa kuvassa raksu näkyy osittain katseiden osoittamassa kohdassa. Seinällä näkyvä pallero on raksun varjo. Jo muutaman raksuspurtin jälkeen piiperön tassut kostuvat ja raksut saattavat tarrata takiaisen lailla anturoihin ja niiden karvoihin. Parketilla hikoilu synnyttää elokuvatassuilmiön hämmästyttävällä pidolla. Välillä näyttää kuin Piiperö länttäisisi etutassunsa lattiaan samalla madaltaen massansa keskipistettä pyöräyttäen hallitusti takapäänsä pultatun kiintopisteen ympäri.
Poikulin tyylinäyte
Sillä välin kun Poikuli sipsutteli namiensa perässä, piiperö ehti sännätä jo sinne ja tänne. Aina on syytä pitää kiirusta raksun ollessa kyseessä.
Seuraavaa raksua kyttäämään...
Lievää kommentointia
Piiperön ravatessa raksujensa kanssa Poikuli oli välillä kirjaimellisesti liikenteen keskipisteessä niin vakatasossa kuin pystysuunnassa. Siinä ei paljoa finlexin liikennelakia noudatettu, oli ihan sama miltä suunnalta oltiin tulossa.
Ja taas mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti