tiistai 25. lokakuuta 2016

Kesääkö vielä jäljellä - terassilla


On kesää vielä jäljellä - vaikkei juuri nyt ikkunasta katsottuna siltä näytä, mutta kyllä sekä kuvina että muistoina.
Loppukesän auringonlaskun kauneutta
Kesä oli ja meni ja jäi ihmettelemään miten yhden kissoille soveltuvan terassin rakentaminen voi kestää koko kesän eikä ole vieläkään valmis. Sen verran valmiiksi se saatiin, että katit voidaan päästää ovesta ulos ulkoilemaan. Oma kulkuväylä rakennetaan seuraavaksi, kun vain ehditään. Oviulkoilussa on vain se huono puoli, että ovea saa olla avaamassa tuon tuosta eikä siitä portsari saa lantin latia, ei edes Oivan.
Ensiulkoilu
Ennen ulkoilumahdollisuutta Jäbästisellä pyrki olemaan erilaisia turhaumia. Siinä ohessa oli lisäksi mielenkiintoinen jakso, kun hän päätti ryhtyä vesikuurille. Syytä tuohon ei koskaan saatu selville, mutta siinä meni mukavasti muutama viikko aktiivisessa ruokkimisessa.
Jäbän paluu huollosta
Jakson seurauksena Jäbälle ei enää Nutri+ kelvannut, vaikka innolla tuli sitä ottamaan. Jostain ihmeen syystä hän halusi hahmottaa lisäravinne = spruutta = sotatut poskivillat, siis otti ritolat.
Loppujen lopuksi ihan hyvin selvittiin, kun Jäbän luonne on niin pehmo ja lutunen.
Jäbä Nutri+ kauluksineen
Siis se terassi. Piiperö tajusi heti seinän vierustalla ylhäällä olevan taso, jonne voi päästä itäpäädyn tasolta. Tämä ei meitä yllättänyt, on se sen verran oivaltava yksilö.
Hahaa, ylätaso, sinne siis
Edellisen asnunnon terassiin verrattuna etureunan taso toteutettiin käänteisenä, eli taso on pylvään ja verkon välissä. Tämä mahdollisti sen, että katit ovat terassioven "ulkopuolella" ja siten eivät välttämättä heti ensimmäisenä ryntäämässä ulos. Ihan onnistunut virittely.
Ulkoneva pylväskierto
Häkin verkkomateriaali on perinteistä minkkiverkkoa, eli kestää pari somalia. Valitettavasti vain verkon laatu on aiempaan verrattuna surkeaa - langat eivät ole suorassakulmassa ja joukossa oli muutama katkennut lanka. Hinta tietysti on säilynyt entisellään korotettuna inflaatiolla.
Väijynurkkaus
Vesiaiheen viereiseen nurkkaan ollaan hahmoteltu väijynurkkausta. Hahmottelimme tilaa muutamalla ylijäämälaudan palalla. Jotta ymmärsimme tilan rajallisuuden, katit demosivat "rajatun" suhdetta heidän kokoonsa.
Juu, fleesi on kiva lisä
Eihän kissat voi kylmällä lattialla olla, pitihän niille laittaa pehmikettä. Syksy oli onneksi hyvin vähäsateinen, joten peitto voi olla alustana ilman murhetta kastumisesta. Kuvassa näkyy viherpuska, jonka tarkoituksena on tarjota linnuille hieman suojaa kyvyllä käymiseksi. Onnistunut tarkoitus.
Nokkavarpunen






Katit päivystävät itäisessä päädyssä, koska sen lähettyvillä on joku ulkomaisen kuusen kaltainen kasvi, joka vuoraa kesällä kehittämänsä siemenet syksyllä punertuvalla "hedelmälihalla". Puskassa viihtyvät niin oravat, rastaat kuin yllä olevan kuvan nokkanissekin.
Piiperön loikka ylätasoille
Jäbän kävelynäyte
Vesiaiheen puoleiselle tasolle katit eivät (onneksi) uskalla hypätä, joten siellä käynnit ovat ns. hallittuja nostoja tyyliin "nostakaa Tarzan puuhun, kuvaus alkaa". Kun joskus ensi vuonna saamme väijynurkkauksen tehtyä, niin kulkeminen tasolle pitäisi onnistua.
Kaskas, ruoho kasvaa edelleen

Aah, ilta-aurinkoa!
Stadin pimatsu, eli Piiperö, nauttii ilmojen viilettyä enemmän sisällä olosta ja viimeisistä auringon säteistä.
Takan lämpökään ei ole pahitteeksi.
Pimatsu
Yksi kaunis päivä huomattiin Piiperön pikkuveljien blogista, että he ovat lähdössä kauas pois. Kun tämän viestin kerroimme Piiperölle, niin sehän pisti samantien Jäbästisen ihan kokonelsonilla ketoon. Olisi varmaan pitänyt lähestyä hieman varovaisemmin aihetta.
(toim.huom. ei julkistettavaa tekstiä)
Toivottavasti pikkuveikoilla reissu menee hyvin ja tulee roppakaupalla kokemusta köpötellä tassut ylöspäin ja viettää Joulua kesällä.

Rakentelu jatkuu...


2 kommenttia:

  1. Toivotaan näin! Haa, ollaankin aina mietitty, että mitenköhän Piiperö on meille sukua, koska samaa näköä on kovin. Ollaanko me kuitenkin eri pentueista?

    Upea on teidän terassi! Kyllä tuolla kelpaa kissojen elellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piiperö on edellisestä pitkään odotetusta pesueesta. Ulkoisten yhtäläisyyksien lisäksi toivottavasti voimme joku päivä laittaa pikkuveikoille ääninäyteen korvien päristelystä, mikä on hyvin samanlainen kuin mitä yhdeltä videoltanne kuului.

      Poista