torstai 18. elokuuta 2016

Heinäkuu 2016

Kesä meni uuden paikan opetteluun ja tutustuminen jatkuu.

Ilmoja piteli
Kesän kelit olivat hyvin vaihtelevia. Välillä paistoi ja välillä satoi.
Auburn Raumalla
Teimme jopa yhden lomareissun mitaltaan yhden päivän. Kävimme oikein risteilyllä merellä, siis Raumalla. Palatessamme Kylmäpihlajasta leirintäalueelle oli parkkeerattu entisaikojen elokuva yms. starojen suosima kulkupeli. Itsekin on tullut tuollaisen, punaisen kylläkin, kuskin pukilla istuttua.
Lomapäivää hieman, tai oikeastaan aika paljon, latisti ns. tötterömiehet eli luontokuvaajiksi itseään kutsuvat kymppitonnin optiikan ulkoiluttajat. En jaksa ymmärtää minkä... takia pitää mennä kilometrin mittaisen objektiivin kanssa linnun persvilloja kuvaamaan. Kun on joku harvinaisempi tirppa tarjolla, niin nämä tötterömiehet ryntäävät niin lähelle kuin mahdollista. Ei todellakaan mene järkeen. Talvella nämä samat tyypit toimivat samalla tavalla häiriten lintujen lyhyen päivän ruokailua. Ties miten paljon lintuja he ovat onnistuneet tappamaan ravinnon puutteeseen tällä ihanalla "luontokuvaamisella". No se siitä vuodatuksesta, mutta kuitenkin.
Piiperö neliössä
Kehäpäätelmä kirjoituksessani totesin nuorisomme huonosti asettuvan rajatun alueen sisälle. Muuttotavaroita purkaessamme tämä tuli monta kertaa todistettua vääräksi. Kyllä takapuoli asetettiin nopeasti juuri sen tarvittavan hyllyn tms. kappaleen päälle.
Ilta-aurinkoa
Uudessa paikassa ilta-aurinko paistaa niin pitkään kuin horisontti antaa myöten. Vuoden pisimpien päivien aikana viimeiset laskevan auringon säteet punastavat keittiön seinän, jossa on kattien suosima oleskelutaso.
Ulkoiluhäkin rakentamista
Toinen pääty
Oven kehikon liimaus
Kissojen ulkohäkin rakentaminen on kestänyt oletettua pitempään ja selkeästi on huomannut niiden kaipaavan ulos enemmän tai vielä enemmän. Kyllä tuo vielä joku ilta valmistuu ja paluu vapaaseen häkkiulkoiluun mahdollistuu. Rakentamista on haitannut varsin huonolaatuinen minkkiverkko. Poikkilangat ovat varsin kaukana suorasta kulmasta ja siten saa käyttää luovaa pohdintaa miten siitä saisi siedettävän siistin. Tarkoitus kun on häkin kestävän vähintään saman mitä edellisen paikan rakennelma on kestänyt, siis vähintään 15v.
Vaatehuoneen taso - koivua ja radiata mäntyä
Nuoriso on luonnollisesti aktiivisesti mukana kaikessa rakentamisessa, jos suinkin mahdollista. Kuten yo. kuvassakin tutkitaan apupöydät alta ja takaa sekä tietysti istutaan päällä.
Jäbän taso
Työhuoneessa on tilapäisessä paikassa katon rajassa taso, jonka Jäbästinen omi välittömästi. Piiperö häädetään lähes välittömästi "hänen" tasoltansa. Ilmeisesti Jäbä kokee siinä olevan hänen oma mestansa.
Ulkolintu - Parus major
Syksyn tullen lintujen määrä piha-alueellamme on lisääntynyt mukavasti ja etenkin tiaiset ja västäräkit ovat pyörineet ikkunoiden lähellä pitämässä kissoille aktiviteettia yllä.
Tuplakyttäys
Kurkistus
Loikkaanko?
Lopulta väsymys vie voiton ja on aika levon.
Zzzzzzzzzzz

Häntä
Syksy ja ravut - se normaali suomalainen tapa. Kauan sitten Rooman valtakunnan aikoihin olivat ravut orjien ruokaa. Nykyään ne ovat hieman tyyriimpiä herkkuja. Toisinaan pyydykseen käy isompikin rapu, jossa on syötävää normirapua enemmän ja makukin on kohdallaan.
Mikä toi on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti