keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Juhannuslomailun aloittaminen mökillä

Edellisestä kerrasta on vierähtänyt tovi, siis kesälomasta. Keväällä oli kaikkea pientä, joten mökillä käyntimme olivat jääneet lähinnä paikkojen tarkistuksiin ja lakoonisiin toteamuksiimme "luonto voittaa lopulta". Jokainen kevät toukokuun puoliväliin saakka on tunne, että kyllä tästä selvitään ja sitten viikossa vuohenputket ynnä muut valtaavat maan. No siihen ollaan totuttu ja tällä kertaa meillä oli omat suunnitelmamme lomallemme - päivä heinikon madaltamista ja loppuaika ihan jotain muuta.
Aamukahvimuki aamuterassilla
Edellisenä iltana annettiin kateille kyydit mökille. Siitähän ne nauttivat aina niin suuresti. Piiperöllä on omat panikointinsa ja Poikulilla temppunsa, haisevat sellaiset. Nykytavan mukaan tiimityöllä tuostakin reissusta selvittiin. Aamulla herättyämme tökkäsimme pihakasaan rautakangen pystyyn fleksien pidikkeeksi. Näin saamme tehdä rauhassa aamutoimemme kissojen tutustuessa omatoimisesti todelliseen luontoon.
Suuri metsästäjä - hyttynen osalla

Tirpuset olivat poissaolemme aikana ehtineet perustaa kotinsa mökin lähettyville ja niiden kannalta yllättävä rynnistys aiheutti ylimääräistä ohjelmaa ja sopeutumista muuttuneeseen tilanteeseen. Etenkin naruissa olevat kaupunkilaiskissat olivat suurimmat kauhun aiheuttajat.
Peukaloisvanhemman hätää - petoja näköpiirissä
Ihan pihapiirissä pyöri peukaloinen kaiken aikaa ja välittömästi kissojen ilmestyttyä näköpiiriin alkoi hillitön säksätys. Emo säntäili lähipuskien ja kattien päällä olevan pähkinäpensaan oksien välillä. Olihan se miellyttävän erilaista äänimaailmaa verrattuna kaupungin kulkuneuvojen meteliin.
Peukaloisen höyhenturrit
Syy emon hätäilyyn selvisi aamupalan syömisen ohessa, kun untuvapääpennut nousivat saniaisten varjosta puiden oksille. Kolme niitä oli kaiken kaikkiaan. Ihan hyvä ensipesue tälle kesälle. Lyhyen esittäytymisen jälkeen peukaloisperhe siirtyi rannan suuntaan rauhallisimmille kasvumaille. Siellä ne pitivät ääntä muutaman päivän ajan reviiriänsä kaiken aikaa laajentaen.
Jäbällä oli kiikarissa ihan muut kuin peukaloiset
Kissoille mökkeily pitkästä aikaa oli hyvää uusien hajuärsykkeiden herkistelyä, jota villi luonto tarjoaa riittämiin. Jäbälle hajujen ohella suurta huvia oli puskea suurutta pää edellä jokaikiseen puskaan. Todennäköisesti varvikossa hiippailevat sisiliskot omalta osaltaan houkuttelivat tutkimaan paikkoja tarkemmin.
Viidakkoa
Aamupalan jälkeen alkoi pikkuhelteessä pakerrus heinäviidakon madaltamiseksi. Aikaisin aamulla oli tulossa apulainen monivuotisten rästiemme hoitamiseksi. Sitä varten tietyt kulkuväylät oli saatava raivattua kulkukelpoiseksi sekä jotkut paikat muodot paljastaviksi. Tiedossa oli siis kivaa pakerrusta paarmojen ja päiväaktiivisten hyttysten seurassa ja illalla niin rentouttava sauna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti