tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pikkuapulaiset


Pikkuiset tassunjäljet

Pikkuapulaisten päiväaskareet

Normipäivä alkaa yöllisten jälkien siivoamisella. Hiekkalaatikoiden tyhjennys näyttää olevan kova juttu kaikille kissoillemme. Todellisuudessa ensin tyhjennetään laatikot, siinä välissä koko poppoo käy tekemässä asiat (lue: merkkaamassa omilla hajuillaan) kaikkiin laatikoihin ja sitten jälleen siivotaan. Loppusaldona on iso pussillinen erinäköistä ja hajuista moskaa. Välillä olen ihmetellyt miten isomman kissalan tuotoksien korjaus suoritetaan ja etenkin pois kuljetus - repulla?
Huusien puhdistus
Terassimme kaapin peseminen oli todella jännä juttu. Sisätiloissa moppi on suuren jahtijuhlan aihe ja ulkona ihan kluutilla huseeraminen riittää innokkaiden kärsäkkäiden houkuttelemiseen paikalle.
Ulkokaapin pesu
Rehuilla pitää olla riittävästi nestettä, joten niiden kastelutilanne tulee välillä tarkistaa.
Piikikkäät ystävämme
Kiipeily"puun" rakentaminen etenee pikkuhiljaa. Alatason tukilevy vaati pari reikää kiinnitysnarulle. Tietysti pikkuneiti oli auttamassa. Pikkuherra oli tällä kertaa jossain muualla huitelemassa.
Lepotason tukilevyn rei'itys
Kesällä terassimme lämpenee hieman turhan reippaasti. Pyrimme tätä hillitsemään kaihtimilla, joissa on tietysti narut, jotka ovat, tietysti, kissojen mieleen. Siinähän säätelevät kaihtimia.
Kaihtimensoittaja terassilla
Lepotason päällysteen tekemiseen Husqvarna on saanut laulaa. Yllättäen pikkuherra on tässä suhteessa kehittymässä meidän suuresti ikävöimämme The Grand Old Ladyn kaltaiseksi - käsityökissoja siis, liekö oppinut jo kasvattajansa luona perusteet.
Lepäävää painoa tikkien lomassa
Pikkuneiti suoritti taustalla kankaiden soveltuvuuttaa lepäämiseen.
Lepotesti
Lepotaso on siis tulossa kiipeilypuun alimmaiseksi tasoksi. Suurinpiirtein tällä tavalla näin.
Solmukiinnitys
Välissä piti tietysti hoitaa busineksia eli pirpelökioskin pitämistä. Ruokatoimitusten laatikoista saatiin parilla aukolla hyvä ja melko edullinenkin leikkipaikka. Viimeaikoina laatikko on ollut etupäässä kyljellään, jolloin avoinaisen pohjan ja päätyaukkojen kautta pennut pääsevät juoksemaan näppärästi monella eri tavalla laatikon lävitse. Lisäksi pahviin on hyvä rauhoittaa kutisevia ikeniä.
Pirpelökioski "Open" - Se on sitten 50cnt!
Kuumalla ilmalla on hyvä huolehtia riittävästä levosta
Pirpelökioskin sulkemisen jälkeen lähdetään viihteelle
Lämpimän kesäpäivän kääntyessä iltaan saapuu hiipuvan päivän sinertävä hetki.
Pilvet heijastelevat mailleen laskevan auringon viimeisiä valonsäteitä.
Päivän äänet hiljenevät, kesän kuumuus taittuu illan lempeydeksi.
Hämärä valtaa tienoon.
Viimeisenä taivaan täyttää sirppisiipien kirskunta kertoen kesän olevan täällä.
Nauti ajasta ja hetkestä, kun se on tässä ja nyt.

Illan sinertävä hetki