tiistai 15. heinäkuuta 2014

Prinsessa

Sunnuntaina tasan kuukausi pikkuherran saapumisen jälkeen pikkuneiti vaiko sitten pikkuprinsessa tuli taloon.
Pikkuprinsessa
Taloutemme käsitti kolme yksilöä eli 11 henkeä muutaman vuoden ajan. Sitten tupsahti kerrassaan hienoluonteinen pikkuherra ja nyt saman katon alla pyöriikin 29 henkeä, olettaen vanhuksellamme olevan vielä kaikki yhdeksän yhdessä pakkauksessa. Alla taloutemme vakiokokoonpano.
Vanhuksemme
Pikkuherra
Hän
Hän

Pikkuherran ulkoilua

Aamupäivällä ennen prinsessan hakemista teimme pitkän ulkoilun pikkuherran kanssa. Koska se ei juurikaan kukmmastele vieraita ihmisiä, etenkään valjaissa, suoritimme muun jutustelun lomassa pientä rotuesittelyäkin. Liekö pikkuherrassa näyttelyainesta? Se kun näyttää ainakin ihmisten seurassa olevan kuin hylje (Pinnipedia) vedessä (toim.huom - statuksen muutoksen yhteydessä otettiin verinäyte, joka oli lääkärilaskuun kirjattu Lohitesti).
Pyrstö
Hyppy ylävirtaan
Toimintakuvien tai nopeati eteen tulevien hetkien ikuistaminen pokkarilla ei ole kovin helppoa, etenkin fleksi toisessa kädessä ja monesti varsin nopealiikkeinen nuoriherra piuhan toisessa päässä ja sitten pitäisi saada jotenkin hoidettua kamera. Alemmassa kuvassa on kaikki mitä sai kennolle tallennettua loikasta.

Pikkuneidin saapuminen

Ennen tätä pikkuneiti ei ole ollut juurikaan itsekseen, aina on ollut joku pentueesta mukana. Emo oli kotiutunut paria päivää aikaisemmin, joten pentue oli jo tottunut olemaan itsenäisesti. Sisarusten kanssa ollessa pikkuneiti oli varsin hiljainen, mutta muutama sata metriä kuljetuskopassa itsekseen avasi sen sanaisen arkun ja juttuahan riitti koko matkan ajan. Tuon perusteella hieman osasimme jo ennakoida tulevaa.
Hmm, onkos tuo ADHDx2?
 Herra vastaaottokomitea ehti jostain raosta tulla tsekkaamaan uuden tulokkaan. Onneksemme pikkuherra on ottanut terassin omakseen ja viettää siellä pitkiä aikoja, joten pystyimme vanhuksemme sijoittamaan pentuhuoneeseen ja "rinsessa" sai kaikessa rauhassa tutustua uuteen mestaan.
Tunneli ja sen lyöntipallo (speed ball) olivat iso juttu. Niiden parissa aika vierähti ja tustuminen uuteen tuoksumaailmaan sujui huomaamatta. Päivä päivältä tunneli on ollut enemmän ja enemmän pikkuneidin mieleen.
Tunnelin koekäyttö
Pentuhuone on vuoronperään kunkin käytössä ylikierrosten rajoittamiseksi. Pääasiassa pyrimme vuorollaan uusinta tulokasta pitämään siellä kelaamassa tapahtunutta. Vanhuksellemmekin se on oiva taukotupa olla omassa rauhassa poissa töpisivien tassujen kopinasta.
Kelataan ja relataan

Tutustumista

Pari päivää tutustumista takana. Pikkuneidillä on iso ego ja ääni. Pentuhuone, siis yksinään oleminen edes pari sekunttia, on kovan kommentoinnin arvoinen. Siinä sivussa parketinkin lakkaus tulee kestotestattua  (ovi antaisi kyllä helpommalla periksi, mutta tätä emme ole sille kertoneet).
Kyllä, ADHDx2 vai olisiko sittenkin x3

Pikkuneidillä olemme huomanneet olevan iso ego, jonka kanssa varmaan saammekin jatkossa tehdä työtä.
Kerman saven kuppi ja ego suurin mahtuu samaan kuvaan
Vanhuksemme ja pikkuneidin tutustuminen on odotetusti vielä hyvin vaiheessa. Pikkuherra on selvästi ihan eri planeetalta, hän on oiken kunnon gentelemanni. Sillä on kyllä niin hieno luonne ja siten tutustuminen on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin, sinihopea varjo vaanii pikkuherraa...
Sinihopea varjo

Sinihopea varjo toisesta kulmasta
Tohinan lomassa pitää hieman levätä. Kuuleman mukaan pikkuherra oli päivällä käynyt terassilla himmailemassa ja pikkuneiti oli pistänyt tassua toisen eteen kaiken aikaa. On siinä mirriä kerrakseen pikkuherralle.
Prinsessan lepotauko