tiistai 22. syyskuuta 2015

Alkusyksyn kuvia

Syyskuun aurinkoa
Loppukesä meni ja alkusyksykin alkaa olla jo takanapäin. Elokuussa vietettiin kiireisiä päiviä mökkeillen kattiarmadan kanssa. Se olikin ihan ihanaa aikaa.
Jäbä: Ilmiselvä polttupuu.  Piiperö: tykkääks nii? Varjossa kasvanuthan...
Nuorison kanssa valjasteltiin ja patsasteltiin normaalisti saunaa lämmitellessä. Liekkö nekin pohtineet koivupuun virtauksien suuntaa syksyn lähestyessä. Kyseinen koivu ei kuulu ihan lähivuosien kaatolistalle, joten saavat patsastella sitä jatkossakin.
Wahoooooo!
Puruläjä pihassa on etenkin piiperön must mesta tarkistaa ja leikkiä. Siinä on ilmeisen hyvä tömistellä menemään heinän perässä. Jäbäkin välillä innostuu jahtaamaan heinää/risua/tms. Onneksi ilta-aurinko tarjosi riittävästi valoa edes kohtuullisten lentävien purujen valokuvaamiseen.
Maansiirtourakointia by LiitoLisko & Co
Jäbällä vuorostaan oli pakko päästä kaivamaan ja ravitsemaan maapengertä heti kunttan alla. No, huvinsa kullakin.
Piiperön teflon turkki on helppo puhdistaa puruista, heinistä, roskista, punkeistä, etanoista yms, mutta toista on jäbän kiharat. Onneksi pyyhe ja harja toimii vallan mainiosti - ajan kanssa.

Vaikka pihalla on puita, ulkoillessa on puita vaikka millä mitalla, poluilla on puun oksia, korissa on polttopuita,... Kaikesta huolimatta nuorisolle ilmeisesti iski puun puutostila.
Järsitty todiste - huomaa hampaan jäljet
Nääs yhtenä päivänä kuului ihmeellistä rouskutusta mökin puuseinästä. Se oli kaukana joskus menneisyydessä kuulemastani hevosmuurahaisten rouskutuksesta. Tää oli ihan jotain muuta. Eikun ryntäys ulos katsomaan mikä ... siellä jäystää mökkiä poskeensa. Ei siellä näkynyt kuin kaksi nuorison edustajaa pällistelemässä "oravako siellä juoksi?"-ilmeellä. Moralisointia ei voitu vielä suorittaa, mutta vahvoja kandeja sanailulle oli tarjolla.
Aamuna eräänä olimme aamupalalla terassilla, kun jälleen tapahtui pikainen rouskutus - ihan selkämme takana. Olivat rontit saaneet palan irti mökistä.
Tuholaisten taiteellinen nurkan pyöristys

Alkusyksyn tullen mökki jäi pystyyn vain niukasti pureskeltuna ja palattiin kotikonnuille, jossa trioa odotti isompi minkkiverkkoluomus. Siellä on melkein riittävästi elintilaa kahdelle jangsterille ja yhdelle gan... siis vanhukselle.
Selvä kyttäyskeikka käynnissä
Nuoriso on jaksanut kököttää aamusta aamuun terassilla. Onhan siellä elämää hieman enemmän kuin mökin pari oravaa ja muutama tiainen.
Elävää ravintoa
Flammentanz kasvattaa jokainen kesä versoja suoraan juuresta häkin sisäpuolelle. Vanhus yrittää auttaa parhaansa mukaan versojen siivoamisessa. Valitettavasti nypityt lehdet tyypillisesti kompostoidaan mielellään sisälle lattialle, kun ei olla vielä reilun 16v jälkeenkään opittu avamaan biolaatikkoa. Somput muka oppivaisia??
Hei - toi puuttuu sulta!!
Jäbä onnistui osoittamaan Phycol kipsipinnaksi. Tuon jälkeen niitäkin alkoi kuulumaan ja näkymään runsaammin. Samapatuo, hyvin huomattu. Ei muuta kuin rasti ruutuun ja seuraavaa etsimään.