keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kuva-arvoitus

Mikä on kuvassa?
Mikä on pörröinen turkkirulla matolla, ei häntää, ei korvia?
Tämä rulla löytyi kesällä päivänä eräänä mökkimme matolta, keskellä päivää. Voisiko se olla karvalakki?.
Kesä ja karvalakki, emmekä omista karvalakkia. Eipä taida olla voittoarvaus.

Entäs sinisomppusiili? Muuten hyvä, mutta siilillä on erilaiset kaviot, siis jalat. Eikä meillä ole tapana ruokkia siiliä sisätiloissa. Ja onko kukaan kuulutkaan sinisomppusiilistä faunan edustajana? Ei voittoja.
Päädyimme lopulta ihan niinkin tavalliseen kuin päiväunilla olevaan rullautuneeseen koiraspuoliseen sinisomppuun alajiin yksitassuinen. Sinisomppurulla?

Edestäpäin nähtynä se on kyllä ihan selvä somppukolli niin tyytyväisen pihalla ihan kaikesta. Mutta saipahan se aikaiseksi hyvän päivän hörötykset.
Somppukolli edestäpäin
Jäbän lempparipaikka ottaa päiväunet oli väliaikainen ikkunataso, jolta pystyi seuraamaan ulkomaailmaa (kuvassa selän takana) kuin roomalaiselta divaanilta konsanaan. Tosin pehmusteet puuttuvat tästä mallista.
Jäbä lepää - yllätys
Parasta tuossa tähystyspaikassa on pyrstönkannatin! Siihen on näppärä laskea häntä lepäämään, eikä tarvitse murehtia mahdollisia hännänkampauksista á la piiperö.
Pyrstönkannatin toiminnassa


Laitetaan lopppuun pari kesäistä toimintakuvaa Jäbästä, jotta jäisi aktiivinen mielikuva. Yleensäkin valjaat häiritsevät yllättävän vähän nuorison menoa ulkoillessa. Palautetta tulee ainoastaan, kun piuha sattuu jäämään jalan alle tai kietoutuu risun tms. ympärille.
Ja sitten mennään... lähti kuin somppu ruohikosta
Ilmauukkari