keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Jäbän ruletusta

Mitä siinä yrität?
Jäbällä oli tässä päivänä eräänä sellainen "nää on mun" päivä. Eihän se pahemmin rähise omistuksistaan, mutta kuitenkin.
Ylläolevan kuvan ilmeen syy ilmenee allaolevasta laajemmasta kuvasta.
Mä en muuten näistä luovu!
Silloin tällöin Jäbällä on tuollainen monitulkintainen alta kulmien katse.
Jäbässä on selkeästi hamsterin vikaa, vaikkei se palloja poskiinsa yritänytkään jemmata. Todellisuudessa tuolla kertaa kyseessä oli enemmänkin sellainen "emmää nyt oikein jaksas" tuijotus, koska yritin lavastaa tilannetta tökkimällä kaikki lähimain olevat pallot sen mahavillojen sekaan. Lisäksi olisi ollut iltapäiväunien aika.
Tiedoks vaan, et nää ovat sitten mun!
Ruokapakettien saapuminen aloittaa nuorison hyörinän ja pyörinän keittiössä. Laatikot tutkitaan, pakkausnaruja purraan, pahvilaatikoiden reunat rei'itetään ja lopulta möyritään pakettien seassa.
Mikäs onkaan sen mukavampi köllöttelypaikka kuin laatikko täynnä ruokaa? Ainakin safkat ovat lähellä.  Piiperöstä on hieman vastaavan tyylinen luu pitkällä -kuva Paluu arkirutiineihin -tarinassa

Hippiäinen vs ikkuna

Mökillä käydessäni kuului hento ikkunatömähdys. Ääni muistutti sellaista vinosti ikkunaan lennellyttä tinttiä (Parus), josta ne normaalisti kimpoavat melko puhtaasti heijastumasäännön mukaisesti eteenpäin. Heijastumapisteeseen ikkunaan ne merkkaavat pienellä rasvaläikkällä sekä ehkä parilla höyhenellä. Normaalisti tintti säkättää tovin lähimmän puun oksalla ja jatkaa puuhasteluansa.
Ulos mennessä huomasinkin hippiäisen ottavan lukua ikkunan edessä olevalla pöydällä. Eli eipä ollutkaan tintti tällä kertaa, vaan ihan itse höyhensarjalainen. Siinä se selällään teki kevyttä jalkajumppaa. Oli tainut saada kunnon tällin, mutta ulkoisesti siitä ei ollut havaittavissa mitään vaurioita, joten siirsin sen suojaan seinän viereen keräilemään releitään kasaan.
Hippiäinen
Pitemmän keräilyn jälkeen se otti pari lentoyritystä ja tömäytti uudestaan samaan ikkunaan. Ei tainut olla ilmatila ihan hallinnassa. Sen verran mielenkiintoiseksi homma kävi, joten jäin paistattelemaan päivää lähettyville seuraten tilanteen kehittymistä. Muutaman hoipertelevan charleston askeleen jälkeen se otti lopulta siivet allensa ja pyrähti lähikuusissa pyörineen hysyparven jatkeeksi. Toivottavasti toiset ottivat yhden tärähtäneen mukaan joukkoonsa.