perjantai 1. joulukuuta 2017

Talvipäivän aherrusta

Talvipäivät ja miksei muutkin päivät mene kissoilla pitkälti ladatessa akkuja, jotta jaksaa juosta heikkopäisenä sen pienen tovin kun koko kotiväki on paikalla.
Päivän aktiviteetteihin kuuluu tyypillisesti ympäristön tsekkaus. Piiperöllä tsekkaus tapahtuu pääasiassa ikkunasta, kun ulkona on kylmää ja märkää.
Päivän valohoito
Hopeasompuille tuntuu olevan tyypillistä etenkin talvisaikaan ottaa valohoitoa. Meillä on valaistuskokeilussa 10W LED -lamppu, joka on etenkin Piiperön mieleen. Sen edessä se saattaa välillä istuskella pitkiäkin aikoja ja toisinaan sulkea silmänsäkin toviksi pohtiessaan maailman kulkua. Ei siinä tarvita mitään korvatulppalamppuhärpättimiä tai muista pöydän valtaavia tehovalojuttuja.

Näkyisköhän genttiä tai ansereita?
Lähistöllä pyörii lähes päivittäin naaras kanahaukka, joka pistää säpinää varisten ja muiden ruokaisempien lintujen siipiin. Niiden ohessa yksittäisiä hanhi ja joutsen parvia vielä lentelee epämääräisiin suuntiin peltojen lumeen peittymistä ja vesistöjen jäätymistä odotellessa. Kissoille pihapiirin tiaiset, varpuset, täplätiaiset, mustarastaat sekä räkättirastaat tuovat hyvää ohjelmaa. Oravat ovat hieman poissa muodista tällä hetkellä ja ne saavat juoksennella pihalla lähes huomiotta.
Ulkoilua kiikun suojassa
Terassilla oleilu ei viime päivinä ole suuresti ollut suosiossa märkien lautojen takia. Eikä nollan ympärillä pyörivät lämpölukematkaan edesauta asiaa. Poikuli kyllä sinnikkäästi ulkoilee sopivan hetken tullen.
Heinät pöyheäksi
Poikulille tulee välillä hillitön himo "pöyhiä makuupaikan heiniä", eli leipoa tolkutton hörinän kera. Liekö toiminto peruja esikissoilta - ennen maaten panoa tallataan heinät ja isommat möykyt pehmennetään tai heitetään pois?
Aaah
Leipominen on kivaa ja kivan tuntuista, etenkin kun kynnet ovat sattumalta päässeet pidemmiksi. Samalla tulee ilmainen akupunktio, jos katti sattuu olemaan sylissä hörinäleipomiskohtauksen alkaessa.
Leipomisen jälkeen pesu
Ottaahan hörinäleipominen voimille, joten lepohetki kutsuu. Ja ilman pesuahan ei käydä nukkumaan. Tätä se on kissan rankka elämä hämäränä talvipäivänä, kun ulkonakaan ei tapahdu sadetta ihmeempää.
Zzzzzzzzzzzzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti