tiistai 23. heinäkuuta 2019

Uudistettu ulkoilumäki

Avant -harjoittelun läpäistyämme omasta mielestämme mallikkaasti siirryttiin näkyvimpii kohteisiin. Mökin edustan kasviston valtaaman maaläjän tilalle oli tarkoitus saada meitä itseämme miellyttävämpi oleskelualue, jota tavataan sanoa terassiksi.
Kasalla on monta mielenkiintoista juttua
Poistimme ensin kulkuväyliltä betonilaatat, jotta pääsimme huristelemaan laitteella pelipaikoille. Yllätykseksi laatojen pohjat olivat suosittuja seisoskelupaikkoja. Toisaalta ymmärrettävää - ei ikävää mursketta ja varmaankin viileämpikin näillä keleillä. Aikoinaan tuli kokeiltua miten kissamme reagoivat eri tavoilla rajattuihin alueisiin, tosin melko huonolla menestyksellä.
Seisotaan rajatulla alueella.
Suuresti tykätty ulkoilualue
Kuvassa "pöpelikkö" näyttää varsin yksiulotteiselta, mutta todellisuudessa kissaperspektiivistä katsottuna siinä oli monta hienoa yksityiskohtaa. Kasan takapuolella pystyi olemaan piilossa toiselta. Erilaisten kasvien keskellä oli hyvä kuljeksia. Kasvit tarjosivat monipuolisen hajumaailman. Kotiväki pysyi hyvässä kunnossa, kun kävivät vapauttamassa fleksien naruja hyvin usein. Läjä oli kissojemme elämyspuisto.
Tuhottu ulkoilumäki
Tovin puuhastelimme kasan kanssa ja niin oli tuleva terassi saanut muotonsa. Meidät tietäen, pyrimme välttämään suoria kulmia rakenteissa, jotta tekeminen olisi haastavampaa. Aika näyttää kuinka tämän kanssa käy.
Terassin lähtöpiste - polun viereinen nurkkakivi
Varastostamme löytyi muutamia isompia kiviä, joita ei kottareilla pystyisi siirtämään. Vuokrakoneella siirtäminen oli helppoa - kivi kauhaan, pudotus paikalleen, rautakangella asettelun hienosäätö. Karkean asettelun pystyi tekemään koneen kauhalla kohtuullisen hyvin. Tällöin rautakangen kanssa äheltämiseen ei mennyt paljoa aikaa.
Terassin hahmotelma
Seuraavana aamuna kissat pääsivät tutustumaan uudistettuun trendikkääseen pelkistettyä tyylisuuntaa edustavaan ulkoilualueeseen. Vastaanotto oli, kuten arvata saattoi, hieman nihkeä. Kyllä elämässä pitää olla kontrastia ja mahdollisuus möyriä.
Jäbä - just joo - "onhan tämä erilainen"
Piiperö - just joo - "onhan tämä varmaan ihan kiva"
Olihan se meidänkin ihan kiva katsoa miten kissat reagoivat uudistettuun ympäristöön ja miten ne tutustuivat entiseen ulkoilupaikkaansa. Niille pitää kyllä keksiä joku toinen ulkoilupaikka, mutta siinä on monta rajoittavaa elementtiä.
Kyl tää on aika masentava mesta, enää vain kliinisen valkoisen "väri" puuttuu
Ympäröivässä varvikossa liikkuu kaikenlaisia, joten piuhojen tulisi rajata nuo alueet pois. Lisäksi meidän pitää pystyä näkemään helposti missä kissat ovat ja tarvittaessa pelastaa sisiliskot suuremmilta traumoilta.
Hei mitäs tämä on - Piiperöllä on oma ulkoilupaikka!!
Kokeilimme yhden tauon aikana viritellä alapihalle ulkoilupaikkaa. Hieman hankala hallita, mutta periaatteessa olisi mahdollinen. Kokeiluna kissojen narut ovat kiinni yläpuolella olevassa köydessä. Näin niiden narut eivät jää ihan jokaiseen risuun tai kiveen kiinni. Näin jälkikäteen ajateltuna tuo olisi pitänyt ymmärtää jo aikaisemmin.
Heinän saalistusta
Uusi tasainen alue soveltuu varsin hyvin heinällä leikittämiseen. Luulemme tosin, että se on ehkä ainoa parannus edelliseen - kissojen mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti