sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannus

Juhannuksena käytiin autoreissulla. Vanhukseltamme matkaaminen sujui vanhaan tapaan, kaksi kolmasosaa matkasta stressin poikasta ja sitten loppumatkan aikana ei jaksa niin paljon kommentoida. Pikkuherralla on näköjään tapana tehdä pienet georget ja sen jälkeen matkaa taitetaan pääasiassa nukkuen.
Koska mennään?
Lepäillen matkaten

Perillä oli onneksi vanha hätäapu-raapimispuu, joka oli yllättävän hyvin pikkuherran suosiossa. Vanhuksemme ei ole vuosiin voinut olla siitä vähempää kiinnostunut.
Viikonloupn aika kävi vieraita ja yksi toi-villakoirakin. Pikkuherra ei näytä kainostelevan uusia ihmisiä ja paikkoja, hyvä näin. Lisäksi sillä vaikuttaa olevan mitä mainioin luonne.
Pöö
Leikin lomassa pikkuherra katsosi välillä milloin minnekin tarkoituksella tai vahingossa.
Sohvan nielaisu

Paperipallon kanssa riehumista
Arkirutiineissa pikkuherra on varsin kiinnostunut avustamaan kaikessa tekemisessä, etenkin hiekkalaatikon tyhjennyksessä.

Hiekkalaatikon huoltoavustaja toimessaan.
Tiestysti reissuun kuului valjasulkoilua maaseudun rauhassa ja lintuen varoitellessa taikka valjaita naureskellen.
Pikkuherra ja unikko

Juhannustaikoja - Auraa matkienko?

Poseeraus Auran tyyliin ;-)

Pyrstö pystyssä kuin valkohäntäkauriilla konsanaan


Kuvan sommittelusta perinteinen esimerkki.

S-mutka
Joidenkin ohjeiden mukaan kuvan kohde olisi hyvä pyrkiä sijoittamaan kultaisen leikkauksen pisteisiin. Kuvassa oleva S-mutka takaa lähes aina hyvän sommittelun. Tyypillisesti esimerkkinä käytetään maisemaa halkovaa tietä. Tässä kuvassa pikkuherra on varsin nätisti S-mutkalla luoden kapealla hännällään perspektiiviä taustalla näkyviin raparperin lehtiin.
Sama kuva avustavilla leikkausviivoilla
Kuvan perspektiivissä kuitenkin olisi parannettavaa. Varsin tasaisen tumman yläreunan sijaan kun olisi saanut katoamispisteen luomaan syvyyttä kuvaan. Yläreuna oli jätettävä kuvaan, jotta sai leikkauspisteet paikoilleen eikä raparperin ylöspäin osoittava lehti katkea keskeltä.