keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tekniikan ihmeitä ja käsitöitä

 Arkiaskareissa pikkuherra on mukana aktiivisesti. Yleensä imuri tai ruohonleikuri tai mikä tahansa äänekäs tekninen laite on ollut kauhistus ja paikalta liukenemisen syy muille kissoillemme. Liekö nykyinen imurimme sitten hiljainen tai muuten vain mielenkiintoa herättävä, mutta pikkuherraa kiinnostava se tuntui olevan - jopa imuroinnin aikana.
Hylje-asennossa imuria ihmettelemässä
Kahvinkeitin, kissojen luontainen tarve-esine. Aamupalaa odotellessa pikkuherra ehti tutkia höyryävää ja puhisevaa laitetta pitkät tovit. Ilmeisesti kahvin aromit ovat osaltaan mielenkiintoisia. Ainakin aiemmin tuoreet kahvin pavut ovat aiheuttaneet hyörinää ja pyörinää kissoissamme.
Mikäs pöhinämasiina tämä on?
Mikäs täällä tuoksuu?

Avustavia tassuja käsitöissä

Erilaiset käsityöt, etenkin langat, tarvitsevat kissojen mielestä erityistä huomiota. Kun niitä näpertää koukuilla ja puikoilla läjään, niin langathan liikkuvat ja ne on pidettävä ojennuksessa.
Lankarullan pyöritystä
Toisinaan langat tarvitsevat pörrötystä ja langan purentakestävyyden selvittämistä.
Pientä huolenpitoa kurittomalle lankarullalle
Käsitöistähän ei tule mitään, jos materiaali pääsee loppumaan kesken. Siksipä lankoja tulee olla riittävästi varastossa. Ajoittain suoritettava varastotilanteen tarkastus ja inventaario on vastuullinen tehtävä, joka tulee suorittaa erittäin tarkasti tutkien jokainen nurkka varastosta (kassista). Samalla voi lisätä hieman karvaisuutta lankoihin tuomaan sen hienon pehmeyden lopulliseen tuotteeseen.
Lankavaraston inventaario ja laadun tarkastus